пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Патріотична бесіда «Крихта хліба – багато це чи мало?»


Уявіть: в роки Голодомору
Щоби вберегти дитину хвору,
В Господа молили хоч скоринку…
Крихту хліба, щоб спасти дитинку….
                         Тетяна Шинглер
     Про Голодомор дітям говорити нелегко.
Часто чуємо запитання: Чи потрібно дітям взагалі говорити про Голодомор? Можна ствердно відповісти: Про Голодомор дітям потрібно говорити обов'язково. Справа в тому, що нашим обов'язком, є зробити все, щоб наші діти свідомо та переконливо пом'янули пам'ять невинних жертв Голодомору .
  Цей день пам'яті – унікальна нагода всім: дітям, батькам, політикам, громадським діячам…, замислитися над цією трагедією, над  геноцидом  українського народу.
Бібліотека разом  учнями 1 – А класу Побузької ЗОШ  І -  ІІІ ст., класний  керівник  Наумова Тетяна  Анатоліївна, провели патріотичну  бесіду  «Крихта хліба – багато це чи мало?»
  Дуже простими словами, щоб не налякати дітей, бібліотекарі  та Тетяна  Анатоліївна переповіли  дітям історію про те, як на родючій землі працювали й добре жили люди. Але у них все забрали, спочатку землю, худобу і реманент, а далі й усю їжу. І тоді люди почали помирати від голоду. Скуштували   діти  і поминального  хліба  за  українською традицією .    
       Всесвітня акція «Запали свічку пам'яті» єднає всіх людей світу в пам'ять про жертв Голодомору 1932-33 років – ґеноциду українського народу,запали і ми разом з нашими маленькими слухачами  Свічку пам'яті та хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх жертв  голодоморів на Україні.











Немає коментарів:

Дописати коментар