понеділок, 19 листопада 2018 р.

День Гідності і Свободи


А сніг іде. Все білим покриває.
Жовто-блакитні прапори кругом.
Упав боєць, від кулі помирає
Там на Майдані під щитом.
Вони пішли, як разом ідуть браття
На захист рідної землі.
Не повернулися небесна сотня
Як птахи в небо попливли.
                       Діана Іщенко
21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності і Свободи, встановлений відповідно до Указу Президента України №872/2014 від 13-го листопада 2014 року з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддаючи належне шанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року і в листопаді 2013-лютому 2014 стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів Української держави та її європейського 
 З нагоди пам'ятної дати  в міській  бібліотеці для дітей пройшла презентація виставки  - пам’яті "Події  що змінили долю України", матеріали  якої -   і є відтворення історичних подій зими 2013-2014 років, і імена героїв "Небесної Сотні", і кращі світлини Революції, і мистецтво Майдану.  
  З метою вшанування загиблих під час масових акцій протесту на Майдані в проведена патріотична  година «Криниця національної гідності» з учнями 3- В класу Побузької ЗОШ І – ІІІст., класний керівник  Чернійчук  Тетяна Леонідівна, вихователь Арделян Тетяна В’ячеславівна. Бібліотекарі розповіли присутнім про героїв Євромайдану, які заради свободи та кращого майбутнього свого народу поклали на вівтар найдорожче, що у них було - життя, залишивши у скорботі не лише рідних і близьких, а й всю Україну, діти на смайликах написали найкращі побажання  рідній Україні і прикрасили кордони України на мапі. З великим натхненням читали діти і Тетяна Леонідівна вірші присвячені героїчним подіям листопада 2013 року. Захопила дітей і вікторина «Чи знаєш ти  історію своєї країни?, яку провела бібліотекар Величко П.В. Свічкою пам’яті  діти вшанували полеглих  героїв за Батьківщину.

















Немає коментарів:

Дописати коментар