пʼятницю, 17 серпня 2018 р.

Ігрова скарбничка:" Скільки народів, стільки дитячих свят"

           .


  Невідомо, якою буде людина через 1000 років ,але якщо відняти у сьогоднішньої людини нажитий  віками й отриманий нею у спадок скарб свят та обрядів, то вона все забуде. всього розучиться й муситиме все починати спочатку. ( В.О. Ключевський)                                                 
             До проведення народних свят у бібліотеці оформили книжкову викладку;"ПІЗНАЄМО  СВІТ". На свято були запрошенні діти та дорослі користувачі різної національності нашої бібліотеки: Яковлєва Таїсія Іванівна, Ільченко Клара Рашитівна, Кілініч Марія Іванівна, Перепелиця Рада Олексадрівна, Баланюк Людмила Борисівна, Рогоза Єлізавєта, Ткаченко Ірина, Ткаченко Максим, Ткаченко Вікторія.                Бібліотекар  Величко Поліна ознайомила присутніх з різними національностями , які проживають в Україні. Вони мають рівні права з українцями.   
      Рогоза Єлізавєта розповіла присутнім про свято Маковія та інші народні свята, які відмічає наш народ в серпні місяці.  Ткаченко Ірина  ознайомила зі святами, які відмічають в літній час та розповіла про народні святкування Литві, Швеції.  Ткаченко Вікторія підготувала матеріал про святкування                                                                                                                      народних свят у Польщі, Словенії та інших країнах.  Яковлєва Таїсія Іванівна корінна українка    розповіла про святкування  Стрітення,як це свято святкують в інших країнах.  Ільченко Клара Рашитівна  родом із Татарії,але багато років прожила на Україні вона згадала про свято - сабантуй, яке святкували її близькі, рідні. Кілініч Марія Іванівна за національністю болгарка та юні і подальші роки пройшли в рідному їй містечку Побузькому, згадала дитинство та розповіла багато цікавого про свята, які відмічали в її родині. Швидко та весело провели  ігрову скарбничку та багато дізналися цікавого про народні свята.                                              
    Щоб стати високоінтелектуальним, розвиненим, людині потрібні знання про культуру, спадщину людей різних національностей. Впевнена,сьогодні ми всі зрозуміли у справі налагодження суспільної злагоди, дрібниць немає. Пізнавайте світ і життя людей, вивчайте культуру, дізнавайтеся про все і тоді ви будете високо обізнаною  людиною.













Немає коментарів:

Дописати коментар