четвер, 26 квітня 2018 р.

" Все почалось у квітень місяць…"


Чи знаєш ти, дитино,
Чи знаєш взагалі,
Що сталось в Україні
На нашій, на землі?
Чи знаєш ти, дитино,
Що сталось в ті роки,
Коли хмарини з пилу
Закрили всі зірки?
     Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме чорним   вогнищем   скорботи.  Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі  наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони.  В Побузькій міській  бібліотеці для дітей пройшли заходи присвячені  пам’яті відважних  і хоробрих  учасників ліквідації  аварії на Чорнобильській АЕС.
 З  учнями 1- В  класу, кл. керівник Ткачук І.М. та  учнями  3 –Б класу, кл. керівник Валуйко І. А, Побузької  ЗОШ  І – ІІІст., провели  інформаційну  годину  «Все почалось  у квітень  місяць…» Бібліотекарі  в доступній для їх віку формі  розповіла присутнім про трагічні події, які сталися 26 квітня 1986 року. Діти уважно слухали про перших пожежників, які першими прибули на місце аварії і ціною свого життя погасили вогонь,ставили  питання. У прозі та віршах  маленькі  слухачі, вчителі Також  доповнили розповідь бібліотекарів про події  тої страшної ночі. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто брав участь у приборканні чорнобильського звіра і обпалений його вогнем відійшов у небуття.
      Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу



















                                          Квіти вдячності  нашим рятівникам  за  врятоване
                                                                життя
















Немає коментарів:

Дописати коментар