середу, 25 квітня 2018 р.

Урок мужності «Чорнобильська трагедія. Погляд через роки»


Бій без траншей і без окопів…
Він увійшов у пам’ять літ.
Спасли  чорнобильці Європу.
А може, цілий світ.
    Чорнобильська катастрофа вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління. До цієї чорної дати Побузькька  міська  бібліотека  для дітей провели урок мужності «Чорнобильська трагедія. Погляд через роки» з учнями  2 -В класу  Побузької ЗОШ І- ІІІ ст..,  кл. керівник Чернійчук Т.Л.. Захід відкрила  презентація  виставки – застереження «Чорнобиль -  скорбота пам'яті людської», на ній розміщено книги очевидців цієї трагедії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ. Діти  присвятили  чудові вірші,всім, хто ціною свого життя, молодості врятував  нас.
Бібліотекарі в доступній  для маленьких наших користувачів  розповіли про біду,  що спіткала в ту квітневі ніч, Україну.Розповідали, як рятівники намагалися приборкати велетенське полум’я та наслідки пожежі. Навчали дітей бути пильними в усіх справах, дбати про своє життя, екологію навколишнього середовища. Хвилиною мовчання та свічкою пам’яті  вшанували  загиблих героїв-чорнобильців. Завершився захід  конкурсом малюнків «Чорнобиль – очима дітей».Інформаційний огляд літератури, що провела бібліотекар, допоміг дітям вибрати   найцікавішу літературу про ту, для них  далеку трагедію.
   Чорнобиль... Урок, який ми не повинні забувати ніколи, тому що це надто гіркий урок втрат, урок мужності і стійкості водночас.
















Немає коментарів:

Дописати коментар