суботу, 29 жовтня 2016 р.

До 72- ої річниці визволення України від нацистських окупантів


Мій перший вірш написаний в окопі, 
На тій сипкій од вибухів стіні, 
Коли згубило зорі в гороскопі 
Моє дитинство, вбите не війні. 
                     
                                Ліна Костенко                                                
  До 72- ої  річниці визволення України  від нацистських окупантів  Побузька  міська  бібліотека  для дітей провела  бесіду – діалог «Нам заповідана мужність» . Інформаційна виставка «Я родом не з дитинства, я родом із війни»  допомогла бібліотекарям, класному керівникові –  Яремчук  Ірині Василівні,  ознайомити учнів із трагічними для українського народу сторінками  Другої світової війни. З подвигом  дітей, яких дитинство  обірвала страшна війна. Діти розповідали , про рідних, які загинули  на тій  далекій  війні. Пам'ять про них бережуть у родинах,  аналізували історичні події, що відбуваються в теперішній час на сході України. Маленькі патріоти своєї  Вітчизни з пошаною розповідали про своїх земляків,  рідних,  які стали на оборону своєї землі від ворога. Закінчився захід хвилиною мовчання за убитими дітьми  на всіх війнах…










середу, 26 жовтня 2016 р.

Літературна година «Шлях великого каменяра »

 Як  я люблю тебе, мій рідний краю,
 Як я люблю красу  твою, твій люд.
Як  гаряче  молюся і бажаю
Для  твого  щастя свій  віддати труд.
                                            І.Франко
   Побузька  міська  бібліотека   для дітей ,  провели літературну  годину «Шлях великого  каменяра »  присвячену  І.Я. Франку з учнями  Побузької ЗОШ І –ІІІ ступенів, класний керівник Рибачок О.В.. На початку заходу відбулася презентація  виставки –  персоналії  «Пророк  у  своїй  Вітчизні ». Матеріали  виставки  дуже  зацікавили  присутніх,особливо буклет  автобіографії  І.Я. Франка, виготовлений  бібліотекарями  до   160 – річчя від дня народження. Буклет  зацікавив  учнів,  вчителів,вихователів,  всіх тих,  хто цікавиться творчістю талановитого поета .  У своєму виступі бібліотекарі розповіли  про життєвий і творчий шлях письменника. Присутнім у Інтернет - центрі бібліотеки  були  представлені  відеофільми про музей-садибу  І.Франка у його рідному селі Нагуєвичі,  про будинок письменника у Львові,  про музей у селі Криворівня. Після перегляду відеофільмів діти жваво обговорювали з бібліотекарями факти життя і творчості І. Я.Франка .  На закінчення заходу  діти з задоволенням взяли участь  у вікторині « Стежками Каменяра».












    

четвер, 20 жовтня 2016 р.

Інформаційна година «Рідний край земний рай - Побузьке »,


    Разом з   4 – В класом, класний керівник Ткачук Ірина Миколаївна,   Побузька міська бібліотека для дітей провели  інформаційну годину «Рідний край – земний  рай» приурочену до 55 – річчя   Побузького. Ірина Миколаївна  інформувала  дітей про перші роки забудови рідного селища  та будівництво  Побузького  феронікелевого  комбінату. Вдало доповнила захід наша  виставка – колаж «Побузьке – довжиною у 55 років» та розповідь бібліотекарів про людей,що прославили наше селище.  Діти  декламували свої поезії з збірки «Рідний край земний  рай  - Побузьке  », яку  презентували  під час проведення заходу.





                                            

                         Дарунок дітей і  їх батьків рідному селищу

Віртуальна – пізнавальна подорож « Мандруємо в історію Побузького»


      Кожній людині притаманна любов до рідного краю, «малої Батьківщини», як ми часто величаємо непримітну краплинку на карті, де з'явилися на світ. Але, наше містечко особливе.   Квітучий розмай каштанів, широкі вулиці з квітниковими газонами, що буяють  з ранньої весни і пізньої осені, з парками  де  в затишку рідкісних  порід  дерев , квітів відпочивають і діти ,і люди похилого віку ,створюють  особливе тепло рідного дому, «малої Батьківщини». Селище готується зустріти свій 55- річний ювілей. Готує подарунки  для нього вся громада. Не залишилася осторонь  і наша бібліотека провівши ниску  масових заходів  проведених протягом  2016 року.  Напередодні святкування  в Побузькій   міській бібліотеці для дітей була проведена  віртуально – пізнавальну подорож  « Мандруємо в історію  Побузького» , з учнями 5 – В класу ,класний керівник  Рибачок Олена Василівна . На початку  подорожі , діти подарували книги для бібліотеки, взявши участь у акції «Подаруй книгу бібліотеці». Родини Динисюк,Слободянюк, Сичук ,Третяк,   - поповнили фонд бібліотеки новими , чудовими виданнями. Ми вдячні  за піклування, допомогу нашій бібліотеці. Перед переглядом  віртуальної подорожі ,бібліотекарі  розповіли дітям про роки забудови селища та висловили вдячність,  першим  будівельникам нашого рідного  містечка. Діти з задоволенням обговорювали  події  що відбувалися на кадрах фільму . З ювілеєм рідне , Побузьке!





 

вівторок, 18 жовтня 2016 р.

До 55 – річного ювілею нашого Побузького

 

     Я люблю тебе ,
        Побузьке!
     Ти мій рідний
         Край.
    Моя рідна Батьківщина 
       Металургів край.
             Арделян  Анна
     В Побузькій міській бібліотекі для дітей відбувся інформаційний калейдоскоп «В призьмі часу  - Побузьке» Інформаційний калейдоскоп ознайомив учнів
5 – Б  класу Побузької  ЗОШІ - ІІІступенів, класний керівник – Бучацька Оксана Миколаївна, із періодичними виданнями, в яких можна було дізнатися історію селища та сьогоднішні досягнення  громади Побузького. Діти із задоволенням брали участь в обговоренні  світлин, статей газет; «Металург», «Вісник Голованівщини», «Чисте джерело». Вдалим доповненням заходу була виставка – колаж «Побузьке – довжиною у 55 років», яка відображає головні етапи розбудови селища, перегляд  в Інтернет – центрі бібліотеки, відео- фільму «Історія селища Побузьке»,  створенний  Ігорем  Данільченко. Фільм  розповів  дітям  історію  будівництва селища, подвигу наших земляків  далекого 1959 року  і до сьогодення.  Присутні отримали  масу позитивних емоцій та вражень.








До 55 – річного ювілею нашого Побузького

 
Процвітай  і надалі
     Побузьке,
Щоб гордитись тобою
     могли.
Ми -  майбутнє твоє,
    твої діти
Будем в серці з тобою завжди.
                                       В. Драганов
    Незвичайний  подарунок  від учнів та  батьків 4 – В класу  Побузької ЗОШ   І – ІІІ  ступенів , одержала  Побузька міська бібліотека для дітей , збірку  творів та поезії  приурочену до 55 – річного ювілею нашого селища  «Рідний край –
земний рай , Побузьке».  Упорядник збірки класний керівник -  Ткачук Ірина Миколаївна. З любов’ю  до дітей , до рідної землі , селища  була створена  ця збірка.  Родини: Арделян,  Ардашових, Білоус, Валуйко , Воронюк, Драганових, Ікавчук, Корчинських, Куць, Лупанчук,  Любченко , Нерук, Салтикових, Сніцар,Чиж, Ященко  склали  оду  рідному Побузькому.  А, ми бібліотекарі, дуже вдячні  нашим юним обдарованим  землякам  за  безцінний  дарунок  для бібліотеки.  Ще  не було презентації  збірки, а вона вже викликала інтерес  у  наших  читачів.  Сподіваємося, що це тільки перші   вдалі доробки   маленьких  літераторів і вони надихнуть їх на нові творчі здобутки .
 
 
 
 
 





суботу, 15 жовтня 2016 р.

«України вірнії сини»


"Було колись — в Україні
Ревіли гармати;
Було колись — запорожці
Вміли пановати."
                (Тарас Шевченко)
В усі часи український народ шанував своїх захисників, адже захист своєї Вітчизни справа свята. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі. З метою національно-патріотичного виховання  в Побузькій міській бібліотеці   для  дітей пройшов цикл масових заходів приурочений до Дня захисника  України,до Дня  українського козацтва  та  Покрови святої Богородиці.
    13 жовтня відбулася презентація  виставки – панорами  «України  вірнії сини» .На виставці представлені книги,  документи, які  розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героям,героїв нашого часу ,наших  земляків, що загинули  захищаючи  рідну Україну. Національно – патріотична година  «Свято мужності і відваги» ,яку ми провели  з учнями  3 –а класу Побузької ЗОШ І – ІІІ ступенів, класний керівник Наумова Тетяна Анатоліївна,була спрямована виховання у дітей любові до свого народу, відданості своїй Батьківщині, збереження кращих військових традицій та звичаїв та уславлення героїв свого народу.Тетяна Анатолівна ,розпочала свою розповідь за свята є молитви за Україну. В якій, всі ми просили миру процвітання рідній землі, щоб повернулися ,та вже ніколи не йшли на війну рідні та близькі. 
 Під час заходу  майбутні  захисники, маленькі козачата  змагалися  і швидкому одяганні, і поїданні каші , і в гарній стройовій пісні,різними конкурсах. Дівчатка  також  вболівали  за своїх козаків, допомагали здобувати їм перемогу і піснями, і відгадками загадок. З українським гумором ,піснями з присмаком смутку, що  не всі діти зараз мають змогу  так проводити свій час, пройшов захід. На останок  діти  зробили  для бібліотеки чудовий подарунок – книги. Провівши  акцію «Подаруй  книгу - бібліотеці», діти  поповнили  фонд бібліотеки  новими книгами. Дякуємо всім родинам ,за турботу та увагу до нашої бібліотеки.