суботу, 24 листопада 2018 р.

Виховна година «Голодомор - чорна сповідь моєї Вітчизни»


Засвіти свічку у вікні,
щоб вони побачили той шлях.
Не бійся, навіть у імлі
вони знайдуть дорогу, і не питай, то як.
Вони - то діти, старі і молоді,
котрих голод косив довгі дні.
Села залишалися одні, пусті.
Нікого не лишалось, вмирали всі.
                         І.Волощук
   Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
Головне у діяльності бібліотеки по відзначенню 85 – ої  річниці Голодомору і вшануванню пам’яті його жертв – донести правду дітям про цю трагедію.
Смуток огортає душу, коли вчитуєшся й осмислюєш рядки архівних документів, вислуховуєш сповнені печалі розповіді очевидців Голодомору, штучно створеного в Україні. Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була. Саме з цією метою бібліотекою  та учнями  3-  В,4  - В класів , класні керівники -  Чернійчук Т.Л. та Міняйлик Т.В.була  проведена виховна година  «Голодомор -  чорна  сповідь моєї Вітчизни».   Учні по черзі зачитували хвилюючі спогади очевидців Голодомору. Бібліотекарі, вчителі розповіли присутнім про голодомор 1932-1933 р.р., привели жахливі цифри геноциду,  ознайомили присутніх із трагічними сторінками тих  страшних подій української історії, зокрема і фактами Голодомору безпосередньо в нашому краї, запропонували переглянути книги на тему: «Голод в Україні: сторінки історії». Діти створили квітку  Пам’яті з квіток незабудок. Квіти діти виготовили своїми руками. Скоштували   поминальний  хліб та запалили свічку Пам’яті. Бібліотекарі закликали о 16 годині долучилися до Всеукраїнської акції «Запалимо свічку пам’яті».









Немає коментарів:

Дописати коментар