понеділок, 10 червня 2019 р.

Періодичний калейдоскоп


″Про все цікаве на планеті
  Читай в журналі та газеті!
  Дізнаєшся про всесвіт гарний,
 Труди твої не будуть марні.″
    Періодичні видання, тобто газети та журнали, відіграють значну роль у житті кожного науковця, студента, оскільки в них друкується найактуальніша інформація за найкоротший термін часу.
Перші газети з’явились в Європі близько 1650 р. (після винайдення друкарського верстата). Прообразом газети вважаються древні рукописні зведення новин. У Венеції у XVI ст. за таке зведення платили дрібну монету – gazzetta. Звідси і назва періодичного видання.  Перший у світі журнал «Журнал де саван» випущений у 1665 році у Франції. В Україні журнал з’явився на початку ХІХ ст. (сатиричний «Харковский Демокрит», 1816 р.
   Періодичний  калейдоскоп  « Пані Газета та  його  величність  Журнал» познайомив юних користувачів з періодичними виданнями, які передплачує для них бібліотека, а також із правилами їх читання. Бібліотекарі  ознайомлення читачів з сучасними періодичними виданнями: журналами та газетами для дітей, найпопулярніші дитячі періодичні видання, які є у бібліотеці. Особливу увагу звернули на цікаві рубрики журналів та газет за допомогою яких можна вивчати англійську, грати в ігри, розгадувати ребуси, виготовляти саморобки та розмальовувати. Для маленьких користувачів була проведена літературно-пізнавальна мандрівка «Твої перші журнали». 






Немає коментарів:

Дописати коментар