вівторок, 12 березня 2019 р.

"За скарбами рідного краю"




    Любов до рідного краю, до землі, до людей, що її заселяють, є спільною турботою про те, щоб він був багатшим, красивішим, культурнішим. Для того потрібно добре знати його історію, природу, економіку, етнографію і культуру.
 В Побузькій міській бібліотеці для дітей  була проведена  краєзнавча  експедиція «За скарбами рідного краю» з учнями  
4 – х класів Побузької  ЗОШ І – ІІІ ст.. . Повів  дітей у світ природних копалин - геолог  від Бога , унікальний співрозмовник , мудра людина – геолог  Полосков Інокентій Михайлович. 
  Інокентій Михайлович дуже цікаво розповів дітям про корисні копалини, які є на території нашого регіону та про загадкові фігурки, які знайшов  в одному з кар'єрів села  Липовеньки в 1997 році, на глибині 40 – 60 метрів, вік яких  складає   65 мільйонів років. Про походження фігурок  він має  кілька гіпотез, його статті публікувалися в Англії, Франції, у збірнику наукових праць Національної Академії наук України. Виникнення  фігурок  досліджували інститути  геодезії  в Києві, Сімферополі та Польщі однозначної відповіді , як виникли  фігурки дослідити не вдалося, але  вік  їх створення  встановили  точний. Дослідження в Польщі ще ведуться
    Діти були в захоплені від Інокентія Михайловича, від копалин, що приніс своєї колекції.















Немає коментарів:

Дописати коментар