четвер, 4 жовтня 2018 р.

Урок доброти «Відносини між людиною та твариною»


Брати мої менші, я дуже шкодую,
Що всіх не зігрію, не всіх нагодую.
Та знаю, що люди все можуть змінити
Що кожного з вас можна просто любити!
    Всесвітній день тварин , або Всесвітній день захисту тварин, що відзначається у всьому світі щорічно, був заснований на Міжнародному конгресі прихильників руху на захист природи, що проходив в 1931 році у Флоренції (Італія), і покликаний звернути увагу людства на проблеми інших мешканців планети.
      Саме Дню тварин було присвячено  урок доброти  «Відносини  між людиною та твариною»  з учнями 2-В класу  Побузької ЗОШ ,класний керівник – Ірина  Миколаївна Ткачук. На початку уроку пройшла презентація  інтерактивної  фотовиставки  – захоплення «Про вусатих і хвостатих, сіро – буро -рудоватих».  Ілюстрації з життя тварин  та книги про наших менших братів  доповнили  живі улюбленці наших читачів . Хом’ячки, равлики, черепахи захопили уяву дітей. В ігровій формі  Ірина Миколаївна  надала  дітям  багато цікавої  інформації  про тварин, присутні на уроці відгадували загадки, приймали участь у кросворді, розповідали про своїх домашніх улюбленців тощо. А ще бібліотекарі  познайомили дітей з цікавими фактами життя їх улюбленців. Крім того, учні дізналися про вплив тварин на життя та здоров’я людини, про лікування за участі таких тварин, як коти, собаки, коні та дельфіни, про користь від спілкування людини з тваринами. Переглянули та обговорили відео – ролик «Най – най кращі улюбленці наші». Захопила всіх  сюжетно – рольова гра «Якою  я б був твариною, чого б  я бажав ..»
   Всесвітній день тварин — це привід нагадати людям про їхню відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім'ї. Важливо не залишати без уваги тварин, які мешкають навколо нас в  селищі. Пам'ятайте, ставленням до тварин й оцінюється наша людяність.













Немає коментарів:

Дописати коментар