понеділок, 21 листопада 2016 р.

«Революція Гідності: три роки потому»


Народе мій, пишаюся тобою:
Моя душа - частинка твого «Я».
Красою правди у святім двобою
Понад Майданом сонця лик сія...
    21 листопада в нашій країні відзначаєтьсяДень Гідності і Свободи, встановлений відповідно до Указу Президента України №872/2014 від 13-го листопада 2014 року з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддаючи належне шанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року і в листопаді 2013-лютому 2014 стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.  
       З нагоди пам'ятної дати  в Побузькій міській бібліотеці для дітей 21 листопада пройшла презентація експрес - виставки «…А гострозоре,мужнє покоління уже росте на молодій землі» на сторінках якої -  відтворення історичних подій зими 2013-2014 років, фото, імена героїв "Небесної Сотні", і кращі світлини Революції, і мистецтво Майдану.  З учнями 5 – 6класів  (класні керівники Бучацька Оксана Миколаївна та  Нагернюк  Ірина  Миколаївна ) провели  годину  історичної  пам’яті «Революція Гідності: три роки потому». Бібліотекарі , вчителі розповіли дітям про визначні та трагічні події Майдану , діти  читала вірші присвячені героям України, героям полеглим за свободу України  на сході. Уважно та з сумом слухали  учні своїх  ровесників.  Діти запалили свічку пам’яті  та хвилиною мовчання   вшанували всіх тих, хто поліг за рідну Батьківщину, віддав своє життя  за нашу  свободу.  
     Учні 5 – Б ще і принесли  подарунки для вихованців  Дитячого будинку у м. Кропивницькому. Перед  новорічними святами бібліотека  проводить благодійну  акцію «Подаруй свято друзям». Діти принесли іграшки , поробки, книги, написали листи своїм ровесникам. Дякуємо всім, хто взяв участь у благодійній акції .  
 
 
 
 
 
 
   


 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар