вівторок, 8 березня 2016 р.

"Тарасів спадок"


  Ти не помер, а вічно будеш жити.
В Дніпровій хвилі й пісні солов’я,
   А на весні, коли розквітнуть квіти,
                        У їх цвітінні - усмішка твоя
                                 /Н. Лось/
Тарас Шевченко для України – не просто народний поет і геніальний митець. Він – духовний батько су українського народу.    
 Т.Г. Шевченко писав: “Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини”. Ці слова найточніше виражають зміст його життя і творчості. У кожного віку – свій Шевченко. З його чудовою поезією діти знайомляться ще в дошкільному віці, або, переступивши поріг бібліотеки. Т.Г. Шевченко – славний син українського народу, його слово і сьогодні живе між нами. Кожне слово Тараса Григоровича Шевченка ніби із сьогоднішнього дня.
   Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а живописна – близько 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків). Навіть якби Шевченко не став геніальним поетом, то він все одно був би відомий світові як великий український художник.
«Тарасів  спадок» саме під такою назвою проведено в бібліотеці літературну подорож  мета якої – вшанування пам’яті великого поета, митця, художника і політичного діяча. . Діти всіх вікових груп мали змогу познайомитися краплиною великого національного спадку геніального сина українського народу Тараса Шевченка. Бібліотекар запропонувала присутнім ознайомитись з життям та творчістю Тараса Шевченка, поринути в епоху та спогади поета, а потім провела бібліографічний огляд матеріалів виставки-оди  «Тарасів спадок»  





       Творіння великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка належать до скарбів світового значення. Тарас Шевченко – наша душа, наша мудрість. Його творчість – це заповіт для всіх у справі збереження рідної мови Читайте його твори. Вони допоможуть осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках його творчості




Немає коментарів:

Дописати коментар