неділю, 24 листопада 2019 р.

Година скорботи


"Несла свій хрест мовчазно Україна,
Але не стала в скруті на коліна,
Хоча й звірячий був над нею суд"
                               (М.Василенко."1933")
  Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. До Дня пам’яті жертв голодоморів, Побузька бібліотека  для дітей
 разом з учнями  4-В класу Побузького ліцею. керівник Чернійчук  Т . Л.,  провела годину скорботи  «Невиплакані сльози України».
    Бібліотекарі ознайомили присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, зокрема і фактами Голодомору безпосередньо в нашому краї.
 Було презентовано медіа-вернісаж ««Про Голодомор на Україні 1932-1933 років», на якому було в доступній для дітей молодшого віку  представлені жахіття голоду. Чудово провела Тетяна Леонідівна майстер – клас  з  виготовлення  «Колоска  пам’яті». Діти декламували вірші присвячені усім загиблим під час голодомору. Бібліотекар звернула увагу присутніх  на книжкову виставку ««Невиплакані сльози України» .
   Наприкінці заходу присутні  запалили свічу  пам’яті та хвилиною  мовчання вшанували пам’ять померлих під час Голодомору.












Немає коментарів:

Дописати коментар