середу, 19 червня 2019 р.

Історичний калейдоскоп


Було колись — в Україні
Ревіли гармати;
Було колись — запорожці
Вміли пановати.
Пановали, добували
І славу, і волю;
Минулося — осталися
Могили на полі.
       Т. Шевченко
   Історичний  калейдоскоп під назвою «Шляхами  козацької слави » пройшов у Побузькій міській бібліотеці . Гостями заходу стали  вихованці  пришкільного оздоровчого табору  «Усмішка»   Побузького ліцею.
Давно стали історією козаччина, її славні походи і славні бої. Присутні зазирнули до сторінок історії та згадали найважливіші події від часу виникнення українського козацтва до його останнього гетьмана, адже козаки своїми ратними звершеннями здобували й відстоювали
Історичний  калейдоскоп — це хороша нагода познайомити з козацькими традиціями України. Уважно слухали діти розповідь бібліотекарів про життя козаків,  розмаїття їх свят, традицій , оберегів Про те, хто такі козаки, як саме з’явилася Запорізька Січ, про відносини між козаками, про ставлення козака до жінки, про гостинність козаків. Діти дізналися про засновника Січі Байду Вишневецького, про Івана Підкову – козака, який першим почав практикувати далекі морські походи та про козака-характерника Івана Сірка. Розповіді бібліотекарів супроводжувалися бібліографічним оглядом книг. Хочеться зазначити, що учні також підготувалися до бібліотечного заходу. Вірші та повідомлення про козаків, що прозвучали у їхньому виконанні,  прекрасно доповнили історичний  калейдоскоп. Завершальним етапом заходу стали справжнісінькі козацькі розваги. Помірятися козацькою силою, продемонструвати силу духу козацького, показати козацьку спритність змогли всі охочі. Без  призів,які надала  Побузька  селищна рада,  не залишився  ні один звихованців. 











Немає коментарів:

Дописати коментар