середу, 20 лютого 2019 р.

5 річниця Героям Небесної Сотні


А український дух – ординцям не убити,
Народ наш був і є – в нас європейська путь!..
Бринить життя струна;
весна, і зійде жито.
Й герої серед нас, бо в пам’яті живуть!
                                           Я.Ткачівський
На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна. Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.
  В пам'ять про полеглих за майбутнє України   в бібліотеці пройшла презентація виставки – вшанування «Події, що змінили долю України», патріотична година «Майдан заради майбутнього» з учнями 6 – В класу , кл. керівник  Валуйко  І. А..
Бібліотекарі розповідали про ті страшні події на Майдані, пояснили дітям за що боровся Майдан і які цінності захищав, адже, багато людей досі не розуміють на скільки вагомий внесок зробили люді на майдані відвойовуючи наші права і свободу. Зараз росте нове покоління і ми повинні дати змогу їм мислити вільно, а не нав'язувати спосіб життя рабів, як це робилося за часів СРСР. Хвилиною мовчання присутні вшанували Героїв , що полягли за  народ України.










Немає коментарів:

Дописати коментар