середу, 13 червня 2018 р.

Урок краєзнавства


Традиції народу — це велике диво,
Яке струмить з глибин у майбуття.
Їх знаючи, народ іде щасливо
І впевнено у непросте життя.
В традиціях живе душа народу,
Великий зміст закладений у них.
Народ наш любить й береже природу
Та рідну пісню і веселий сміх.
                                                        Н. Красоткіна
 Наш український народ має багату і оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. З давніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, святах, обрядах, фольклорі. Наш український народ має б агату і оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. 
    На урок  краєзнавства  до бібліотеки  завітали  вихованці пришкільного  оздоровчого табору «Усмішка» - учні  3 – А  класу під керівництв Чайки В.В. Захід розпочався  презентацією  краєзнавчої виставки «Традиції гостинності нашого краю».
   Бібліотекарі  розповідали учням про народні традиції та звичаї, свята та обряди, знайомили їх з національним одягом, мелодійною українською мовою. Діти активно доповнювали  розповідь бібліотекарів про традиції гостинності в нашому краю .  Взявши участь у конкурсах про народні свята  та вікторині  «Народні  традиції» присутні закріпили знання про родину, сім’ю, родинні відносини. На закінчення  уроку своїх гостей ми пригощали , за давньою традицією, хлібом , сіллю. У веселому і дружньому колі він був  надзвичайно смачний.








Немає коментарів:

Дописати коментар