вівторок, 28 червня 2016 р.

День Конституції України

 

         До Дня Конституції України в Побузькій міській бібліотеці для бібліотеці для дітей у формі індивідуальної бесіди з користувачами, бібліотекарями була проведена презентація виставки і міні-диспут «Вимряна поколіннями» Питання про співвідношення таких понять, як держава, право і особистість набуло актуального значення, оскільки Україна будує правову, демократичну державу. Книги, представлені на виставці, познайомили дітей з виданнями Основного Закону держави, з Конституційними актами України з найдавніших часів до сьогодення, правами та обов’язками дітей в Україні, розкрила читачам бібліотеки Конституцію, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності. Діти дізналися про Пилипа Орлика – творця першої Конституції України, про розвиток Конституції в часовому просторі: від першої Конституції до сьогоднішньої Конституції Незалежної України.








середу, 22 червня 2016 р.

Ехо війни і пам'ять серця

                          Все далі і далі відходить від нас та далека війна, яка принесла стільки нещастя на українську землю, насіяла розпачу та біди, змінила історію народів. Що ж  для нас українців значить день -22червня. Для кожної родини це не простий день . Посивіли голови  дітей ,яких вона  осиротила, виплакали  вдови вже всі  сльози  за коханими ,що  забрав  навіки той страшний день . Для  молодого покоління  -  привід осмислити  сьогодення . Але , однозначно
22червня – це День скорботи  і вшанування  пам’яті  жертв  війни.  «Ехо війни і пам'ять серця » під такою назвою пройшов  День скорботи в Побузькій  міській бібліотеці для дітей.  Читачі  різного віку ,приходячи до бібліотеки  мали змогу запалити свічку пам’яті  за полеглими,розповісти ,хто з родини віддав життя за рідний край . Ліна  Михайлівна  - людина, творча, щедра на добро і таланти,постійний  читач бібліотек селища – розповіла,як  її мати чекала  все  життя свого  чоловіка…Не дочекалася ,сама  виростила дітей. Навчила жити  по правді. І так ,протягом дня  кожний  відвідувач бібліотеки,  доповнював розповідь  Ліни  Михайлівни  своїми  спогадами про 22 червня 1941 року в їх родинах.












четвер, 16 червня 2016 р.

День патріота


 
     У всіх людей одна святиня

      Куди не глянь, де не спитай,

Рідніша їм своя пустиня,

Аніж земний в чужині рай.

Їм красить все їх рідний край.

                                     Нема без кореня рослини,

                               А нас, людей, без Батьківщини. ( М. Чернявський )
 

        
                Кожна людина – це патріот своєї держави, її свідомий громадянин. А що означає патріот ? з    таким питання звернулася бібліотекар до  вихованців пришкільного оздоровчого табору «Усмішка» , який завітав до бібліотеки  на патріотичний урок  «Хай на сонячній нашій планеті українські цвітуть кольори» та презентацію хронологічної виставки  «Ми нація єдина , твої ми діти, Україно!»  У формі вільного спілкування , пройшла бесіда , де маленькі  вихованці  висловлювали  своє бачення патріотизму, на прикладах  вчинків рідних ,земляків,які у цей важкий для України час захищають їх дитинство. День Патріота ми продовжили разом з вихованцями пришкільного оздоровчого табору «Усмішка» Побузької ЗОШ І-ІІІ ст..Майбутнє України належить саме тим, хто зараз за партами, саме їх ми навчаємо почуття внутрішньої свободи, гордості за свою країну,берегти та захищати рідний край.
 
 
 
        



 
 


       
 

 

 

вівторок, 14 червня 2016 р.

@Цікавинки про тварин».

    
« …Із природою  справа  зовсім  інакша ,ніж скажімо , з палацами, зруйнованими  війною, - їх можна відбудувати. Коли ж  знищити  живий світ , то ніхто  вже , жодна сила не зможе створити його знову»
                                                                                 Б. Гржимек
             Навколо багато цікавого і це добре, бо людям потрібно час від часу дивуватися,спостерігати, радіти  новим знайомствам та винаходам. Нам є чим пишатися. Поряд із нами стільки всього дивовижного. І тому, ми повинні берегти усе живе навколо. Саме про цікаві факти  з життя тварин , риб,рослин розповіли  бібліотекарі на  екологічному калейдоскопі  «Цікавинки  про тварин». Вихованці  пришкільного оздоровчого табору «Усмішка» разом з учителем  молодших  класів  - Чернієнко Тетяною  Леонідівною  доповнювали інформацію бібліотекарів,  розповідями про своїх домашніх  улюбленців. Наочним доповненням екологічного калейдоскопа стала книжкова виставка «Цікавинки живої природи».

 
 
 
 
 
 

суботу, 11 червня 2016 р.

Капелюшна вікторина

     В   Побузькій   міській бібліотеці  для  дітей  пройшла  
весела  « Капелюшна вікторина » з вихованцями  пришкільного оздоровчого табору «Усмішка»  Побузької  ЗОШ І-ІІІ ступенів. Бібліотекарі  разом  з вихованцями  мандрували  в історію  виникнення капелюшка, в світ романтичний, неповторний, у світ моди. Діти відповідали  на питання вікторини ,приміряли  капелюшки та капелюхи на себе. Жаль,що дощове  та прохолодне літо ,не дозволяє  дівчаткам  одягнути їх чудові капелюшки. Але вже скоро, маємо надію , тепло повернеться до нас  і ми побачимо  колишній милий, романтичний і в дечому загадковий образ панянок  у капелюшках !















середу, 8 червня 2016 р.

Герої в пам'яті на віки

                  
                                                  Герой - це людина, що у
                                      рішучий момент
                                                  робить те, що потрібно
                                        робити в інтересах
                                            людського  суспільства

Ю. Фучик
 
       Коли перед очима кадри з новин,фото поранених та загиблих героїв,дивлячись їм у вічі ,ми розуміємо,що вислів «душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з гімну,це стало станом душі. Саме про мужність, героїзм ,про вшанування героїв ,які віддали життя , здоров’я, за мирне життя для всіх нас йшла розмова в Побузькій  міській  бібліотеці  для дітей  з вихованцями пришкільного  оздоровчого  табору «Усмішка» Побузької  ЗОШ  І – ІІІ ступенів ,під час проведення години мужності «Герої в пам'яті на віки » Бібліотекарі розповіли дітям  про славні героїчні подвиги українських козаків,про воїнів земляків ,які внесли велику частку  в перемогу з німецьким нацизмом  у Другій Світовій війні.Особливу увагу  ми звернули на героїзм ,який проявлять наші воїни - захісники в зоні АТО на сході. Розповідь доповнила вихователь молодших класів Валентина Миколаївна. З сльозами на очах ,діти слухали вірш в її виконанні , про важкі поранення, зовсім молодих юнаків, що на все життя війна зробила їх  каліками , але й показала силу їх незламного духу і любові до рідної України. Хвилиною мовчання, ми всі вшанували загиблих героїв .
                                             

 

 




Зелений екіпаж.

Із року в рік навколо Сонця,
Мов корабель, пливе Земля.
Ми – юнги, юні охоронці,
Матроси цього корабля.
А. Качан

 
 
В Побузькій міській бібліотеці для дітей,пройшла екологічна година «Зелений експрес»з вихованцями пришкільного оздоровчого табору «Усмішка» Побузької ЗОШ І –ІІІ ступенів. Ми разом з дітьми мандрували парками рідного селища,вивчали ,які дерева та кущі там насаджені всією громадою, побували на березі рідної річки Буг. Уявно зачисти місця для відпочинку. Згадали , інструменти, предмети, одяг потрібно взяти для такої роботи. Відповіли наші маленькі вихованці на запитання міні – вікторини «Дивосвіт рідної природи» та анкети «Довкілля і я». Створили квітку «Здоров’я» на пелюстках якої всі написали ,що потрібно,щоб зберегти природу. Нам дуже хотілося щоб наш захід не залишив нікого з діток байдужим. Вихованці ж порадували нас своїми знаннями, декламуванням віршів про природу рідного краю. Екологія – це наше здоров’я довголіття, це наше щасливе майбутнє , будемо навчатися його берегти