четвер, 25 лютого 2016 р.

"Мрії зламане крило"

Я прилину до вас
Першим  вітром тужливим  весняним.
Журавлиним  ключем
Прилечу із натомлених  дальні х  доріг,

Повернуся  сюди
Солов’їними  первопіснями,
Рушником обернусь
В прадідівський святий оберіг.


145 років тому, 25 лютого, на Волині, у Новоград Волинську, у сім’ї Косачів   народилась донька. Синьоока білява дівчинка із душею гордою і ніжною, серцем лагідним і чистим. Характером сильним, волею незламною. Мама назвала її Лесею.        Доля   дарувала  дівчинці важкий життєвий шлях ,але й наділила  її  сильним  духом   та  надзвичайним  талантом поета . До  відзначення   145-річчя  від  Дня народження видатної поетеси  в  Побузькій міській бібліотеці  для  дітей  підготовлено і проведено  відкритий  перегляд  літератури  «Мрії  зламане  крило»  для учнів 1- 4 класів. Книжкова  виставка  ювіляра «Лесині джерела»   зацікавила  і дітей ,і організаторів  дитячого 
 читання.








понеділок, 22 лютого 2016 р.

Линьмо душею до перлин рідної мови

Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово, 
У барвінки зодягайся, моє щире слово. 
Колосися  житом в полі, піснею в оселі, 
Щоб зростали наші діти мудрі і веселі. 
Щоб на все життя з тобою ми запам'ятали, 
Як з колиски дорогої мовоньку кохали.
                                                 Л. Забашта
   Що є найцінніше в житті кожної людини? Рідна мати, рідна земля, рідна мова. У рідному слові початок усіх початків людського буття. Пам'ятаймо завжди про це, бережімо, плекаймо, збагачуймо, примножуймо красу рідної мови. Людина, яка забула свою мову, не живе, а існує. Відомий український письменник XIX Панас Мирний писав: „Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздум, досвід ”. На передодні  Міжнародного дня рідної мови  бібліотека презентувала книжкову виставку « Линьмо душею до перлин рідної мови» . Під такою ж назвою з метою відзначення Міжнародного дня рідної мови в Побузькій міській бібліотеці для дітей пройшли голосні читання . Бібліотекарі  розповіли дітям про початок виникнення свята ,через які «терни» і заборони довелося пройти українській мові. Любов українського народу до своєї мови знайшла відображення у загадках, прислів'ях, приказках про рідну мову. Учні  3- В класу  Побузької  ЗОШ  І – ІІІ ступенів ,класний керівник Ірина Миколаївна  Ткачук , з натхненням  декламували   улюблені вірші про рідну мову,рідний край. А  як же гарно звучали   українські пісні  у їх виконанні. Росте  молода  лоза  українського  народу, яка любить  і  шанує  свою мову , свій край.










Свій перший твір презентує  Сніцар  Ангеліна


                                         








                                           Разом з  любимою вчителькою, другом, діти 
                                           весело танцюють , співають .мову рідну вітають!

                                            




суботу, 20 лютого 2016 р.

"Слава Україні! Героям - слава!"


 Людей,що піднялись на ці барикади,

 Ніщо не могло подолати!

 Ніякої сили не було у влади

Лиш страх,брудні гроші та грати…

                 
      Немає  майбутнього той народ, що не знає свого минулого. Пам’ять наша береже як радісні, так і сумні сторінки  історії. Такі, як події на Майдані. Революція  гідності довела усьому світу, що український народ – сильна, вільна і незалежна нація. Сьогодні сотні тисяч людей усього світу в скорботі схилили низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Кров цих людей стала вироком для злочинної диктатури. Ця «Небесна Сотня» своїм життям викупили свободу для мільйонів українців і дала нам шанс збудувати нову демократичну правову державу.
    З нагоди річниці вшанування Героїв Небесної Сотні в Побузькій міській бібліотеці для дітей  ,в пам’ять про загиблих за майбутнє України представлена виставка-експозиція «Майдан, ти , Україні крила дав для злету».
Зі словами  подяки  Героям Небесної Сотні , учні 3 – В класу  Побузької ЗОШ І  - ІІІ ступенів розпочали годину спілкування  "Слава Україні! Героям - слава!". Маленькі патріоти  рідної України декламували вірші, виконували  улюблені пісні про рідну країну ,  про долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну  Батьківщину . А разом з учнями 2 –А класу ми виготовляли обереги   для  учасників  АТО. Віримо , що частинки доброти дитячих сердець , що були вкладені  у виготовлені хрестики , збережуть життя нашим захисникам.






















четвер, 18 лютого 2016 р.

« Майдан , ти Україні крила дав для злету »

   
   «Не зорі падають із неба. Зірки ідуть у небеса…»

«Небесна сотня» – назва, яку дав народ полку героїв, що пожертвували собою заради нас, нашої мрії про краще майбутнє. Та здається мені, що ця назва символічна. Адже відвоювавши тут на землі, вони не перестають воювати на небі. Своїми молитвами та заступництвом перед Богом та Богородицею, вони, допоки стоятиме світ, будуть просити за нас та Україну. На передодні  Дня вшанування  пам’яті « Небесної сотні » Побузька   міська бібліотека  для   дітей разом  з учнями 1-4 кл. Побузької ЗОШ – І – ІІІ ступенів  провели  патріотичну   бесіду  « Майдан , ти  Україні крила дав для злету» . Бібліотекарі в доступній  для дітей  формі  розповіли , про події  на Євромайдані  2013 – 2015р.  демонстрували  слайди   з історії  України. Зворушливо і проникливо  діти  виконували  вірші, пісні про рідну Україну та про її вірних синів , що загинули   за нашу  свободу.     2222222202012 ттттвввв доступн для дітейв@@@ «2у «« ЗЗ