вівторок, 24 березня 2015 р.

КАЗКИ МОГО ДИТИНСТВА

   В рамках   Тижня дитячого читання в бібліотеці провели інтерактивне голосне читання "Казки мого дитинства ".   Учні  4 -Б класу читали казки наших ювілярів М. Рильського, Л. Костенко. Майстрами з читання казки були визнанні учні Хліщик Марія, Гончар Арсен,Чабанюк  Владислав.


















суботу, 21 березня 2015 р.

ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ

                                     
               19 березня в бібліотеці стартував  Тиждень дитячої  книги  . Це Тиждень зустрічі з книгою,відомими письменниками, свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів, вшанування митців, ювілярів. На відкриття Тижня дитячого читання  першими до бібліотеки завітали вихованці  дитячого закладу "Ромашка". Їх уяву захопила виставка - презентація нових надходжень "Книжковий кошик".
      Привітати  дітей з чудовим святом завітала поетеса Ліна Михайлівна Гончарук. Її добірки для малечі добре відомі дітям селища.











Тиждень дитячого читання

вівторок, 17 березня 2015 р.


Что такое Зеленая брама?
- Средь холмов украинской земли
Есть урочище  или дубрава
От путей магистральных вдали.
               Это место суровых событий ,Не записанных  в книгу побед
Неизвестных, а может , забытых...
Как узнать их потеряний след?
Е.Долматовський


Більше  сімдесяти років  минуло, як останній фашистський солдат був  вигнаний з Голованівщини. Біжать дні , місяці , роки і героїчний літопис війни поновлюється  новими сторінками  невідомих  подій  . Події Зеленої брами, дійсно багато  років замовчувались. Книги про не вигаданих героїв - сміливців ,реальних людей на  рідній Голованівщини далекого серпня 1941 року були презентовані  на відкритті виставки "Трагедія Зеленої брами вічна загадка для нащадків".Довгі роки ратний подвиг бійців та командирів 6-ї і 12 -ї армій був маловідомим. Особливо ретельно замовчувалися дії цих армій в оточенні та обставини їх загибелі.Героїчних сторінок в обороні Зеленої брами було безліч! Їх мужність та самопожертва кувала перемогу 1945 року.

середу, 11 березня 2015 р.

"Тарасові слова і досі світ хвилюють"

 
В історії завжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє і шанує людство . Минають віки , стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі,але слово Шевченка - живе і вічне...
Провіснику волі ,великий Тарасе,
Справдилися думи пророчі твої,
Приймай же данину любові і шани
Від дітей української землі.
Вшановуючи пам'ять Т.Шевченка у бібліотеці пройшов конкурс  читання віршів  " Тарасові слова і досі світ хвилюють". Учасниками конкурсу стали  учні 1 - А класу.
Компетентне журі батьків у складі :Третяк Т., Казанюк М. та бібліотекаря Побузької міської бібліотеки для дорослих Менчук О. ,визначили переможців конкурсу. Важко членам журі було оцінювати конкурс. Адже діти всі гарно підготувалися, добре знали твори поета не зважаючи на маленький вік учасників.  Як же артистично, вдумливо  звучала поезія Т. Шевченка. Грамотами були нагороджені Третяк Ольга, Болдирєва  Настя, Руденко Валерія, Рябоконь Костя. Керівник класу Наумова Т.А. декламувала вірш"Зацвіла у долині ". Затамувавши подих учні слухали Тетяну Анатолівну.Діти переглянули в Інтернет - центрі бібліотеки мультфільми створені за творами Т. Шевченка.



 
 
 


 
 
 
 
 

 

 

Моя матуся схожа на весну

    Весна чарівниця ,
Неначе цариця,
Наказ свій послала,
Щоб краса встала
Весна - це пора року ,що приносить всім нам особливу радість,надію,все навкруги вдягається у свіже запашне листя ,квіти.Разом з весною приходить перше весняне свято,ніжне й лагідне, свято - Міжнародний  жіночий день. До цього чудового свята в бібліотеці  відбувся фотовернісаж "Моя матуся схожа на весну"