середу, 3 квітня 2013 р.

                                  Огляд літератури он-лайн "Країна і люди"

 


 Любі наші  читайлики  запрошуємо  вас на огляд літератури «Країна і люди» . Палке бажання побачити світ, відкрити його для себе, почерпнути нові знання це лише частина мотивів, якими керується людина, вирушаючи в мандри.    Зустріч із кожною країною - це зустріч із самобутньою культурою, слідами різних цивілізацій, пам'ятниками архітектури, з духом великих людей, які там жили і творили, з неперевершеною природою, прекрасними й різноманітними пейзажами, це зустріч із новими людьми й задоволення від спілкування з ними, зустріч із гостинністю та національною, часом екзотичною кухнею.  Отже, Ви готові до подорожей?  Необхідно тільки Ваше бажання. А ми допоможемо Вам, нехай поки що це буде лише подорож віртуальна, а от чи стане вона реальною, - залежить від Вас. Пропонуємо спочатку познайомитися  з  книгами  фонду бібліотеки , а потім  і  прочитати  їх , вони  розкажуть вам про незнайомі   країни, народи  .
                                                                                                           

92       Абакумова Г. М,Ананьєв Г. С, Берлянт  А.М.  та інш.
               Планета  Земля / Абакумова Г. М,Ананьєв Г. С, Берлянт  А.М.  та інші . – 3 – тє  вид., без змін . –               К.:ТОВ    «Перо», 2010 .- 96 с.: іл.. – (Серія «Дитяча енциклопедія ПЕРО »).
А19
Книга відкриває  перед  читачами дивовижний світ географії – науки про Землю. У ній розповідається про відомих  мореплавців та мандрівників. Книга знайомить   з мешканцями різних природних зон.
26.8я2    Географія : Я пізнаю світ : Дит. Енцикл./ Авт.-упоряд. В,А.Маркін; Худож.: В.Л. Маркін ;Худож .:
              В.Л. Баришков, Л.Л.Сильников ._ К.: Школа,2003.- 496с.: іл.
Г 35
 Географія – чергова книга багатотомної популярної енциклопедії  «Я познаю мир. Коли прочитаєте цю книжку, ви дізнаєтесь, як поступово крок за кроком   відкривалися і  позначались на карті нові контакти, острови, гори , ріки, моря..
26.89 (0)я 22  Дахно  І.І
                         Країни світу : Енциклопедичний довідник . – К.:МАПА,2007.- 608с.
Г21
Книга містить різнобічні відомості про територію, населення. Державний устрій , історію, економіку, туристичні об’єкти тощо 194 держав світу .  ( Бібліотекар наводить приклад країни Нігерії)
92       Малая энциклопедия стран / Сост.  Н,Г. Сиротенко, В.А.  Менделев.-  2- е изд. , перераб. 
            – М.: ООО   «Издательство АСТ» ; Харьков : «Торсинг», 2004 .- 709с.
М18
 Это -  энциклопедия нашей Земли .  Каждая страна живет своей собственной ,собой жизнью. Хотите знать  почему Таиланд перестал зваться Сиамом?  Или почему ирландская душа не уступает  в  загадочности  даже русской?.  ( Бібліотекар  зачитує  уривок  інформації  книги зі сторінки 292)
26.89(0 -2) я2 Міста світу: Дит. Енциклопедія/ Авт. О.О.Чекулева; Худож.: А.О. Румянцев,Ю.А.- К.:
                        Школа,2005.- 432с.
М65
  Ця книга познайомить вас із сотнями міст нашої планети, ви уявите  їх колишній  вигляд і теперішній, оживуть легенди й секрети, які оберігають їхні  жителі . Дізнаєтеся   про унікальні  пам’ятки  створені людством упродовж століть.
 26.89я2  Страны мира от А до Я. Новый   информационный справочник / Сост. С.А. 
            Романцова . – Харьков:  Книжный Клуб, 2007. – 352с.
 С83
Автори цієї книги вибрали  найголовніше , найцікавіше  про  про ту чи іншу країну. Статті довідника містять характеристику  географічного об’єкта , дані про площу й населення, економіку та клімат, а також масу корисної  інформації. Ми впевненні. Прочитавши цю книгу, ви   зробити перші кроки до подорожей.
26.8   Усі географічні назви / Упоряд. Л.В. Петринка. – Харків : ТОРСІНГ ПЛЮС, 2007.-  288с
У74   
Посібник містить більше   1100 назв географічних об’єктив , згрупованих  за темами і поданих у алфавітному порядку. Є рубрика «Цікаво  дізнатися …» , яка містить додаткову інформацію,що стосується ті.ї чи іншої географічної назви.
26.89(0)я2 Юрківський В.М.
Ю74               Країни світу: Довідник. - 2-е вид.- К.: Либідь,2001.- 368с
Ця  книга містить довідкові  відомості про  всі самостійні  країни світу. Довідник є першим таким виданням в Україні. Буде   дуже   для вас корисний і в навчанні , і в  мандрівках.